KIROPRATIK2024-04-22T07:20:58+00:00

KIROPRATIK

Så er du i de bedste hænder

KIROPRAKTIK

En kiropraktor er specialist i diagnosticering, behandling, træning og forebyggelse af problemer i kroppens led og muskler, samt deres påvirkning af nervesystemet.

Din kiropraktor behandler funktionsforstyrrelser i bevægeapparatet ved at korrigere led og muskler i rygsøjle, bækken, arme og ben – uden brug af medicin.

Ved funktionsforstyrrelser i bevægeapparatet forstås, at led og muskler ikke fungerer optimalt. Problemerne kan være forårsaget af uheld, sportsskader, mangel på fysisk aktivitet, forløftninger, gentagne ensidige belastninger, dårlig holdning, anden sygdom eller stress.
Dette kan føre til smerter og invaliditet.

Du kan roligt kontakte din kiropraktor hvis du har smerter, du mener kan lindres ved kiropraktisk behandling.

Der vil typisk være smerter, der ændrer sig afhængig af hvilke bevægelser du laver, og hvilke stillinger du er i.

Din kiropraktor henviser til anden behandling, hvis han efter en grundig undersøgelse ikke mener at dit problem egner sig til kiropraktisk behandling, eller hvis en anden behandlingsform vil give et bedre resultat. Kiropraktoren henviser f. eks. til læge, speciallæge, tandlæge eller sygehus.

Siden 1992 har kiropraktorerne været autoriseret af Sundhedsstyrelsen.

I dag uddannes kiropraktorerne på Syddansk Universitet i Odense og har gennemgået en 6-årig kandidat-uddannelse før autorisation opnås.

Kiropraktoren er en del af det offentlige behandlingstilbud ved en lang række sygdomme, der har deres udspring fra funktionsforstyrrelser i og omkring bevægeapparatet.

ÅBNINGSTIDER

Mandag &Torsdag 7:00 – 17:00
Tirsdag 7:00 – 13:00
Onsdag & Fredag 7:00 – 12:00

  +45 – 75 89 90 88

DU FINDER OS HER

Kiropraktisk Klinik
Østerbrogade 3 B
8722 Hedensted

HVOR GØR DET ONDT?

Læs om hvor dine smerter/symptomer er. Klik på + tegnene for at læse mere

Du bliver henvist til kiropraktorguiden, hvor du både kan læse og se videoer om de mest almindlige lidelser i bevægeapperatet i lige netop dit smerteområde.

Vær opmærksom på at smerter i bevægeapperatet kan stamme fra andre områder end lige, hvor du har ondt.

Hoved2018-09-04T12:49:28+00:00

Hovedpine er meget hyppig, faktisk så hyppig, at mere end én ud af tre voksne danskere har søgt hjælp for at lindre eller komme af med den. Hovedpine kan være en sygdom i sig selv, men det kan også være et symptom på, at der er noget andet galt. Man kan have flere hovedpinetyper samtidigt, således at de kan forstærke eller udløse hinanden indbyrdes. Derfor er det en god idé at man bliver behandlet, så den ene hovedpine ikke afløser den anden i en uendelighed.

Læs mere om:

Nakke2018-09-04T12:47:25+00:00

Nakkesmerter defineres som smerter eller ubehag lokaliseret i området fra øverste del af skulderpartiet og til undersiden af kraniekanten.

Det er meget almindeligt at have nakkesmerter. Undersøgelser har vist, at en ud af ti voksne danskere oplever smerter i nakke-/skulderområdet på en almindelig dag. I løbet af et helt liv vil ca. halvdelen opleve at have smerter i nakke-/skulderområdet.

Hos de fleste påvirker nakkesmerterne ikke deres daglige aktiviteter, men hver femte person med nakkesmerter vælger at søge behandling og cirka hver ottende patient, som går til kiropraktor, angiver nakken som det væsentligste problem.

Hvordan føles nakkesmerter?
Der er mange forskellige ord, der kan bruges til at beskrive smerter i nakken. De ord, der typisk anvendes, er: jagende, brændende, murrende, stikkende eller en sovende fornemmelse.

Overordnet kan man føle, at nakken gør ondt, og den kan føles stiv eller spændt. Smerterne kan opleves generelt i hele nakken eller i et mere afgrænset område. Smerterne kan stråle ud i skuldrene, i armene og i hænderne. De kan også stråle op i hovedet, ned mellem skulderbladene eller foran på brystkassen. Nakkemusklerne kan føles spændte og ømme. I tillæg kan man opleve hovedpine, kvalme og svimmelhed.

Læs og se mere om nakkesmerter på kiropraktorguiden.dk

Albue2018-09-04T12:47:05+00:00

Albue

Smerter i eller i området omkring albuen opstår almindeligvis på ydersiden eller på indersiden af albuen og mærkes typisk, når du skal holde fast i noget, løfte eller i det hele taget bruge dine hænder.

Link til artikel på Kiropraktorguiden.dk

Hånd2018-09-04T12:46:37+00:00
Smerter i hånd og håndled kan opstå af mange årsager.

Smerter, der opstår akut på grund af et fald eller lignende, bør du få undersøgt hurtigst muligt, hvis de ikke aftager inden for få dage. Der kan være tale om et brud.

Hvis smerterne i hånd og /eller håndled ikke er opstået pludseligt, men er kommet over tid, kan der være tale om en overbelastning, så vil det ligeledes være hensigtsmæssigt at blive undersøgt. På den måde kan du få opklaret, hvor smerterne kommer fra og om der kan eller skal gøres noget for, at du kan blive smertefri og fuld funktionsdygtig igen.

Hvis du har en sovende fornemmelse i hånd og evt. håndled – kan der være tale om karpaltunnelsyndrom.

Har du problemer med hævede tykke led, der gør ondt, kan det være et tegn på gigt eller måske leddegigt i fingrene.

Smerter i hånd og håndled kan også skyldes problemer andre steder, f.eks. fra albue, nakke og/eller skulderåget. Dette kan afklares ved en undersøgelse.

læs mere på kiropraktorguide.dk

Ryg2018-09-04T12:46:13+00:00

Ryg

Lændesmerter kan defineres som smerter i området, der strækker sig fra det nederste ribben til overgangen mellem balle og lår.

Smerter i lænden er den hyppigste form for smerter fra muskler og led, og er så almindelige, at godt halvdelen af alle voksne vil opleve at have lændesmerter i løbet af et år.

Ud af ti personer der rammes af lændesmerter, søger de fire behandling.

Rygsmerter er typisk smerter, man kan få i perioder. Hos langt de fleste bedres en episode med smerter markant i løbet af nogle uger og nogle episoder varer blot nogle få dage. For de fleste gælder det, at problemerne er der lidt altid af vekslende intensitet, eller smerterne kommer og går.

Efter 8-12 uger med smerter er der generelt ikke ret meget yderligere bedring, men rygsmerter opfører sig meget forskelligt fra person til person, så nogle vil komme sig efter at smerterne har stået på i lang tid.

Statens Institut for Folkesundhed skønner, at der i Danmark er ca. 1.3 millioner sygedage årligt, på grund af rygsmerter.

Mange dele i ryggen kan give smerter, fx muskler, led eller bruskskiverne mellem ryghvirvlerne (de skiver kaldes diskus og kan give smerter og så uden at der er tale om en diskusprolaps) og ofte kan det være umuligt at finde frem til præcist, hvor smerterne kommer fra. Den mest sandsynlige forklaring er, at det nok er en mere kompliceret proces, hvor mange af de ovennævnte strukturer kan være involveret i en ond cirkel. Det medfører at leddene i ryggen ikke kan bevæge sig frit, og det gør ondt.

læs og se mere på kiropraktorguiden.dk

Brystrygsmerter
Brystryggen er den del af ryggen, der strækker sig fra skulderåget til de nederste ribben.

Symptomet ’smerte fra brystryggen’ kan opleves meget forskelligt. For eksempel kan det hos nogle føles som om noget er i klemme i ryggen eller noget stikker i ryggen. Andre føler, at noget gør ondt i ryggen. Man kan også føle det, som om der er noget, der spænder eller gør ondt under skulderbladene eller, som der er noget, der trækker om eller mærkes på forsiden af brystkassen.

Endelig kan smerterne også føles som en ’pressen’ for brystet.

læs og se mere på kiropraktorguiden.dk

Hofte2018-09-04T12:45:39+00:00

Her kommer snart noget om hoftesmerter

Bækken2018-09-04T12:45:19+00:00

Det er ikke mange gravide, som kommer igennem en graviditet uden at mærke en vis ømhed i bækkenet, men nogle gravide får smerter, som skyldes bækkenløsning.

Ved reel bækkenløsning har man smerter i alle tre bækkenled. Man kan dog også opleve smerter fra et af leddene i bækkenet. Det kan være lige så smertefuldt, men kaldes altså så bækkensmerter.

Læs mere på kiropraktorguiden.dk

Lyske2018-09-04T12:44:29+00:00

Smerter i lysken kan opstå hos personer i alle aldre, og de kan være udløst af mange forskellige årsager.

Lysken er betegnelsen for den del af kroppen, hvor overkroppen ’møder’ låret/benet i en skrå linje fra hoften og ned til hvor bækkenknoglerne mødes. Vi har en lyske på hver side af skambenet.

I det område, som er defineret som lysken, ligger et kraftigt ledbånd – lyskebåndet – det ”understøtter” bughulen og dens organer. Under lyskebåndet passerer blodkar, nerver og hoftebøjer-musklen (iliopsoas musklen).

Andre muskler hæfter på forsiden af bækkenet og strækker sig ned til indersiden af lårbenet eller helt ned til knæet.

Lysken er et komplekst område, og det kan kræve en nærmere undersøgelse for at få afdækket hvad der er galt, hvor smerterne kommer fra, og hvad der kan gøres.

læs mere på Kiropraktorguide.dk

Balle2018-09-04T12:43:59+00:00

Her kommer snart noget om smerter i ballen

Baglår2018-09-04T12:43:28+00:00
Smerter i baglåret kan have mange årsager. Smerterne kan stamme fra lænderyg, bækken, hofter, knæ og fødder eller fra muskelsmerter i selve baglåret.

Smerter i baglåret kan også være udtryk for en irritation eller i meget sjældnere tilfælde et egentligt pres på iskiasnerven. Triggerpunkter, ”muskelknuder” i sædepartiet kan også få smerter til at stråle ned i baglåret, det er det, der kaldes en ”henvist smerte”. Endelig kan der være tale om større eller mindre fibersprængninger.

Læs og se mere på kiropraktorguide.dk

Knæ2018-09-04T12:43:04+00:00

Smerter i knæet opleves af mange mennesker på et eller andet tidspunkt i deres liv. Smerterne kan variere lige fra forbigående overbelastninger og forstrækninger til skader som kræver længere genoptræningsforløb, operation eller i yderste konsekvens udskiftning af knæleddet. Hvis du har haft smerter i et knæ over en længere periode, uden kendt grund, vil det være hensigtsmæssigt at blive undersøgt. Dette gælder også hvis du har haft smerter efter en skade eller overbelastning, og smerterne ikke gradvist aftager. På den måde kan du få klarhed over, hvor smerten kommer fra, og om der kan, eller skal gøres noget for at blive smertefri og fuldt funktionsdygtig igen. Måske skal årsagen slet ikke findes i selve knæet, men i fx ankel eller hofteled.

Læs mere på Kiropraktorguide.dk

Fod2018-09-04T12:42:20+00:00

Her kommer snart noget om fod/ankel smerter

Vi forsøger som udgangspunkt at gøre brug af hinandens kompetencer og arbejder tværfagligt efter behov.

Go to Top